onsdag den 29. juli 2009

Fregatfugle, leguaner og hajer

Vågnede kort kl. 01.00 i nat – da havde vi kastet anker og lå total stille - kan faktisk slet ikke mærke, at vi befinder os på en båd i Stillehavet.

Da vi står op er vi nået til øen North Seymour – og efter breakfast går vi i land til en formiddag med masser af fregatfugle - med store flotte oppustede strubeposer. Franklin forsøger at lære os om forskellen mellem Pragtfregatfuglen og den store fregatfugl – det går nogenlunde, så længe vi kan se dem begge sammen. Straks værre er det, når vi skal gætte dem enkeltvis. Vi ser også masser af de pudsige blåfodede suler, søløver og den flotte røde lavakrabbe, Sally Lightfood, som er et fantastisk syn for øjet, på de grå klipper. Formiddagen går alt for hurtigt og det er tid at vende snuden ”hjemad”. På vejen ser vi tydeligt en haj-finne tæt på vores gummibåd og Franklin fortæller, at netop her omkring er der hundredvis af Galapagoshajer – så INGEN snorkling!

Fregatfugl.


Blåfodede suler kurtiserer.


Søløve-unge.


Solbadende søløver.

Gregory venter med kold frisk juice, men desværre er det også nu, at vi skal sige farvel til Franklin - og velkommen til Hernan – som viser sig at være et ”fint bytte”.

Nu er tiden kommet til at Coral II skal have nye forsyninger. Vores kaptajn kender folkene på den militærbase på Baltra hvor forsyningerne skal finde sted, så i stedet for, at vi skal være ”tvunget” ombord, kan vi få lov at gå i land og bade den times tid, det tager at gøre Coral II klar. Vi nyder at svømme mellem havleguaner og søløver og ikke mindst de store pelikaner, som frygtløse lander og letter hen over hovedet på os – det er vildt fascinerende.

Der er schnitzler og salat til frokost – og en god lang siesta.I eftermiddag skal vi i land på Dragon Hill, her kan være ulidelig varmt, så denne aktivitet er først lagt sent på eftermiddagen. Jeg sidder på dækket og prøver at ajourføre min dagbog, men bliver gang på gang distraheret af de store fregatfugle, som hænger i vinden lige over båden. Af og til tager de en pause og lægger sig til rette på en mast eller på rælingen – hvor er man virkelig ét med naturen herude.

En eftermiddag, som om muligt overgår alle de andre øer indtil nu. Dragon Hill er én af de øer, som har været hårdt ramt af skadedyr – specielt geder, som ikke alene ødelægger vegetationen, men også dyrelivet. Vi hører da også en bræen i det fjerne, så den sidste ged er endnu ikke fanget.


Sally Lightfood (Rød lavakrabbe).

Sidste gang jeg var her, så vi kun en enkelt landleguan, som netop denne ø er speciel kendt for – denne gang ser vi mindst 20 af dem og i alle størrelser..Leguanen er et fantastisk væsen – nærmest et forhistorisk dyr. Hannerne er imponerende flotte og i farvestrålende gule farver. Hernan fortæller meget entusiastisk om landleguanen og demonstrerer også hvilken fantastisk høre- og lugtesans, at den er udstyret med. Vi ser hvordan leguanen i løbet af ingen tid, kan få piggene af en kaktus, så den kan spise den.

Vi ser også spøgelseskrabben, som ved den mindste lyd eller rystelse forsvinder ned i sit hul i sandet igen.


Landleguan på Dragon Hill.

Det er en fantastisk eftermiddag og folk er helt oppe i gear over dagens oplevelser. Med fødderne i jacuzzien, en gin og tonic i hånden, samt den smukkeste solnedgang i baggrunden, hvad kan man så ønske sig mere? Kylling, salat – og friske jordbær til dessert, måske? Det får vi nemlig serveret til aftensmad.



Briefing af Hernan på Coral II.

Briefing for morgendagen – vi har en kort sejlads og skal først sejle kl. 04.30 i nat, så Vinni foreslår at vi holder en fest – som sagt så gjort. Musik bliver arrangeret og så er der dans – alle er med og det er ikke løgn, at de har rytme de latinamerikanere – hold da op. Der bliver lavet drinks, der bliver danset mens andre spiller kort – der er en super dejlig stemning.

Senere på aftenen går vi ud i natten og ser både hajer og søløver i vandet – jeg går sent i seng – men ved ikke hvornår?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar