tirsdag den 21. juli 2009

Velkommen til Quito, Ecuador

Vinni Madsen vores danske rejseleder, står i lufthavnen og tager imod os med en rød rose – og ligeledes smukke Juan Carlos (fra Klein Tours) – gensynsglæden er stor, for begge disse mennesker havde jeg glæden af at rejse med sidste gang også. Vinni’s altid smilende og glade væsen skinner hurtigt igennem – og jeg kan næsten ikke rumme glæden ved at være tilbage – og foran os venter en masse spændende oplevelser.

Vinni & Juan Carlos.

Ecuador-delen er ændret lidt i forhold til sidste gang – men kun til det bedre, forvisser Juan Carlos mig om. Sidst boede vi på samme hotel alle 3 dage og kørte ud derfra. På denne tur, er Ecuador blevet udvidet fra 3 til 5 dage – og vi skal i stedet bo forskellige steder – spændende. ½ times buskørsel – også med samme chauffør som sidst, nemlig Claudio - igennem Quito’s gader og frem til vores Hotel Patio Andaluz – lige midt i hjertet af Quito. Bygget i gammel spansk stil – og med den hyggeligste lille gårdhave.

Nu er der mulighed for at tage et bad eller en lille lur inden vi ½ time senere skal mødes til frokost, samt info-møde i restauranten.Der bliver serveret lækker frokost – i hvert fald nyder de fleste af os maden. Quito ligger nemlig i 2800 m’s højde og enkelte personer i gruppen døjer lidt med højden og maven.

Vinni fortæller alle de praktiske ting vi bør vide for de næste dage – og vi trækker allerede nu lod om kahytterne på Yachten Coral II, som skal være vores hjem de 8 dage vi skal være på Galapagos. Jeg trækker kahyt-nr. 11 – så det bliver med både udsigt og bølgegang. Herefter bliver der ikke talt mere om Galapgagos – nu er det Ecuador det gælder. Eftermiddagen i dag er til byvandring rundt i Quito – og da vores hotel jo nærmest ligger midt i centrum af den gamle bydel er vi i gåafstand til de fleste seværdigheder.

Med Cable Car til toppen af Quito

Vejret fås ikke meget bedre end i dag, så Vinni foreslår at dem som har lyst, bør tage turen op i svævebanen til 4.000 m. Herfra er der udsigt over hele Quito by og sine 2 millioner indbyggere.Midt på eftermiddagen begiver vi os af sted - desværre er skyerne og den traditionelle eftermiddags regn ved at indfinde sig, men vi får en storslået tur op til toppen med ”cable-car” og en fantastisk udsigt over Quito.På toppen står vi af svævebanen og går lidt rundt. Selvom jeg har det fint, fornemmer jeg alligevel lidt svimmel- og stakåndethed.

Vi har Juan Carlos med op, mens Vinni og enkelte andre fra gruppen holder sig nede i lavlandet. Vi får tilbudt lokale brune sukker-stykker, som vil afhjælpe eventuelle højde-problemer.Pludselig blæser det op og i løbet af kort tid er vi opslugt af skyer og tåge – så ikke mere udsigt herfra og vi tager turen ned igen.

Tilbage i byen, går vi rundt centrum af Quito og ser på kirker og arkitektur. Små drenge i 4-6 års alderen tilbyder at pudse vores sko - sødt og alligevel deprimerende. Vinni fortæller, at ét af præsidentens nye tiltag er at alle disse små drenge skal tilbydes gratis skolegang – og ikke gå her og tjene til deres daglige brød ved at pudse sko.

Jomfru Maria – 41 m – Quito’s vartegn.

Næste stop er ”Guld-kirken” La Compania – som det har taget 163 år at opføre – et imponerende stykke arbejde, idet kirken indeni er dækket af bladguld – rundt regnet er der brugt ca. 7.000 kg guld. Vi går også en tur rundt om Jomfru Maria – det imponerende aluminiumsmonument på 41 m, som er byens vartegn. Vi slutter af med historien om spaniernes indtog i Ecuador – foran ”El Monumento a los Héroes de la Independencia” dvs monumentet for uafhængighedens helte.

Resten af dagen er fri – og med fælles spisning om aftenen for dem som har lyst. Pga. er tidsforskellen er der mange, som er krøbet til køjs, men vi er nogle stykker, som finder en lille hyggelig restaurant med en terrasse på taget, hvor vi kan nyde en let dinner og Quito by night.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar