mandag den 27. juli 2009

Ombord Coral II ved Galápagos

Jeg vågner allerede kl. 06.00 – og nyder at mærke hvordan vi ligger og vugger blidt. Har slet ikke hørt at vi har kastet anker, så må have sovet fint. Det er der til gengæld flere andre, som ikke har - så vores gruppe er lidt indskrænket her til morgen.

Dejlig morgenmad med æg og frisk frugt – min appetit fejler i hvert fald ikke noget. Lige inden vi skal i gummibådene og ind til Espanola – får vi besøg. Det er vores søde kaptajn Fabricio fra sidste tur – som også skulle have været kaptajn på denne, men som i sidste sekund var kommet på ”Coral I” i stedet. Han har hørt, at Vinni og jeg var her – så han havde lige taget en båd over for at give et knus og sige hej. Dét kan man da kalde en velkomst.

Vi tilbringer 2½ time i fantastisk selskab de smukke albatrosser, både som ”fightende” overfor rivalerne, men også i kærlige scener med deres mager. Med de pudsige suler og deres karakteristiske blå føder – som jeg ALDRIG bliver trætte af at kigge på og tusinder af fascinerende ”stenede” havleguaner, hvis lige ikke findes andre steder på Jorden og som her på øen er kendt for deres røde parringsdragt. Vi ser også den smukke Galápagosvåge, maskesuler, Darwinfinker og Galapagosduerne, med den karakteristiske blå ring omkring øjnene og de flotte røde ben.
Fightende albatrosser.

Og de mere kærlige af slagsen...

Den smukke Galápagosvåge.

Havleguan på Espanola.

Sortmaskede suler.

At svømme med havskildpadde.

På vej tilbage til skibet, ser vi surfende søløver og en stor havskildpadde helt oppe i havoverfladen.Da vi kommer ombord igen, serverer vores bartender Gregory kold juice og snacks – er dette ikke livet?

Der er altid 2 varme retter at vælge imellem ved hver måltid, samt forret eller dessert, så det er næsten umuligt ikke at blive mæt.Denne gang er det svære valg: lasagne eller fisk? Og en lækker frugt-dessert, som jeg ganske udmærket husker fra sidste gang.

Der er formiddagsøer og eftermiddagsøer her på Galápagos – og det siges, at dyrene nærmest ligger i vandet og ved præcis hvornår gæsterne forlader deres ”bolig”, så de igen har fred og ro.

Der er meget strenge restriktioner for besøg af turister på Galápagos årligt – der må komme 140.000 besøgende pr. år – og dette opretholdes meget punktligt. Desuden er der kvoter på hvor længe hver ø må besøges og hvornår på dagen. Det er strengt forbudt, at tage mad med i land – at bruge øen som toilet - ja, som de lokale selv siger, så er det eneste vi må efterlade på øerne - vores fodspor! Der må besøges 2 øer pr. dag - pr. skib – enkelte dage har vi 3 aktiviteter, som så kan være snorkling, svømning eller tur i gummibåd.

Nu er der afslapning i form solbadning på dækket, læsning i skyggen, afkøling i jacuzzien eller en lur i kahytten. 15 min. før en aktivitet, bliver det meddelt over radioen, så alle har tid til at blive færdige og klar til afgang – præcis.

Denne eftermiddag er der mulighed for snorkle, svømme eller bare at nyde solen -omgivet af utallige søløver, som dovent solbader på den smukke hvide sandstrand her på Espanola.Franklin tager med os ud på dybt vand og vi får en fantastisk eftermiddag og ser både hajer og Barracudaer, samt masser af farvestrålende og sjove fisk – ja, det føltes nærmest, som at svømme rundt i et akvarium.

Trætte og mætte af dagens oplevelser er vi tilbage på Coral II – hvor der i aften er barbecue på dækket. Besætningen har travlt med at gøre klar til endnu en dejlig aften, mens vi andre nyder en ”aperitif” før middagen.

Så er maden klar – og både vores kok, Danilo og vores bartender Gregory er mødt op i fuld festpåklædning – der bliver virkelig gjort noget for os.Middagen består af flere slags grillet kød, salat, pasta og grøntsager – dertil bliver serveret Sangria – og kage til dessert – hmmmm – lækkert.

Forkælelse ved Gregory – denne gang is.

BBQ på dækket af Coral II.

Mætte og tilfredse sætter vi os klar til at høre om næste dags oplevelser. I aften er det vores guide Alex, som briefer. Vi skal i nat kun sejle ca. 4 timer – så vi er fremme ved Floreana omkring kl. 01.00 – så der skulle være mulighed for en god nattesøvn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar