torsdag den 30. juli 2009

Turens største og kedeligste oplevelse

Jeg vågner ved at skibet begynder at sejle – klokken er 05.00 – er stadig træt – eller er det eftervirkningerne af gårdsdagens drinks?

Et godt og solidt måltid gør underværker, så jeg er hurtig frisk igen.Vi er kommet til Rabida, hvor vi først tager en tur rundt om øen og ser både søløver, hejrer og masser af havleguaner, som solbader rundt på klipperne.

Havleguan.


Hernan fortæller hvordan Galapagos opstod.

Herefter går vi i land på ”den røde strand”, hvor Hernan tegner og fortæller om Galapagos øerne’s opståen.

Så er der tid for snorkling – og dette bliver indtil videre været min største oplevelse under vandet. Sammen med os, springer nemlig 2 legesyge søløver med i bølgerne – og i 1 times tid leger de med os. ”Se hvad jeg kan”. De svømmer lige med kurs mod én – og netop som man tror, at nu sker der et frontalt sammenstød, glider de lige forbi - mave mod mave.

Leg med søløver under vand.

Flere gange må jeg op og have luft – det er ikke nemt, at grine med snorkel på. Og pludselig, mens vi leger, kommer den store Manta Ray (Djævle-rokke), nærmest i slowmotion forbi os – helt lydløst og med store flyvende bevægelser. Vi gætter på et ”vingefang” på omkring 4-5 m. Det var en vild oplevelse - om som om vi ikke har fået nok, vender den og kommer tilbage til os – flere gange.


Djævlerokken.

Jeg er total overgearet da jeg kommer op på land – og kan slet ikke stoppe med at fortælle eller skjule min begejstring – ja faktisk er jeg så ukoncentreret, at jeg slet ikke lægger mærke til at jeg for 7 x skyller min ”svømmepose” for sand, uden at opdage, at mit kamera ligger i bunden af posen. Da jeg opdager det, er det længe for sent – det bliver aldrig kamera igen – men oplevelsen af de legesyge søløver og den kæmpe Djævle-rokke er for evigt printet på nethinden.

Dog kan hverken de lyserøde drinks eller snacks tilbage på Coral II, dog helt skjule min tristhed over at have mistet mit kamera – og så endda her på Galapagos – bedre fotomuligheder findes ikke efter min mening.

Mens vi har spist frokost, nydt solen og fregatfuglene er vi nu nået til Santiago – og her tilbyder Kurt fra gruppen, at jeg kan låne hans kamera på resten af turen – så om muligt stråler solen lige pludselig endnu mere. Personligt syntes jeg at Santiago er utrolig smuk, med sine sorte lavakyst – og flotte klippeformationer. Her er det vigtigt med godt fodtøj, så man kan stå fast på de våde, glatte og skarpe klipper. Solen bager fra en skyfri himmel – og vi begynder alle mere og mere at ændre farve på kroppen - nogle mere krebsfarvede end andre.


Pelssøløve på Santiago.

På Santiago ser vi de små charmerende pelssøløver, som oftest er kravlet i skygge på hylderne i klipperne. Det er helt forståeligt, da pelssøløverne adskiller sig fra andre søløver ved, at være noget mindre og desuden har de har en meget tyk pels, så de også kan leve i kolde områder – så vi føler virkelig med dem i denne varme.


Netop overstået søløve-fødsel.

Her på øen, ser vi også pelikaner, hejrer og masser af havleguaner. Sidstnævnte ser vi græsse alger på klipperne – det er vildt fascinerende.

Eftermiddagens ”highlight” oplever vi på vej tilbage til gummibåden. Et par af os er sagtnet lidt bagud fra resten af gruppen – og heldigvis for det, for vi ser en netop overstået søløve-fødsel, hvor moderkagen stadig hænger ved ungen. Vi står helt stille og nyder dette smukke syn. Efter nogle minutter lister vi videre – og lader dyrene få ro til at komme til kræfter – den lille skal jo også die.

Der bliver også tid til ½ times snorkling, hvor vi kommer rigtig tæt på 2 græssende havskildpadder – en enkelt søløve og alle de sjove og farvestrålende stimer af fisk.

Det er selveste kaptajnen som tager imod os, da vi kommer tilbage til Coral II – og Gregory står klar med juice og kokosboller.

Inden aftensmaden er det tid at ajourføre dagens lister. Vi har af Vinni fået udleveret en fortegnelse over alle dyrene på Galapagos og de af os som har lyst, kan hver dag krydse af hvilke arter vi har set på de forskellige øer.Der er altid hjælp at hente hos vores guider – for specielt fiskene giver ofte anledning til en del tvivlspørgsmål.

Aftensmad og briefing. Det ligger en lang sejlads foran os – 9 timer inden vi vil være ved Fernandina i morgen tidlig.

Gruppen er ved at være hærdet af den friske havluft og dagenes mange oplevelser – så nu kan vi alle være lidt længere oppe…Det benytter Vinni sig af og holder i aften 2 små foredrag, først om Hotspot – og derefter om Darwins finker.Finkerne blev i sin tid opdaget af Charles Darwin – og fik meget stor betydning for forståelsen af udviklingen på Galapagos.Der findes 13 forskellige arter af finker her på øerne – som alle varierer i størrelse og udseende og som har specialiseret sig vidt forskelligt, afhængig af hvilke øer de lever på.

De sejeste af os tager lige et spil 500 inden vi kravler til køjs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar